Hej på er och välkomna till Qniqum!

Vi som ligger bakom uniqum.se har alltid intresserat oss för unika personer och saker som verkligen sticker ut i världen. Vad många kan kalla konstigt tycker vi istället är fantastiskt. På denna notis skapade vi en webbplats som kommer lista just detta; unikum! Vi hoppas att ni som kommer in här och läser delar detta intresse med oss!

Vi kommer att ta upp spännande personer och händelser som verkligen känns unikt. Då och då springer man på något som man gärna vill att fler ska få höra om – det är då vi passar på att berätta det här på Uniqum.se. Vad vi tar upp kommer med all säkerhet skilja så årt ganska mycket från gång till gång. Självfallet kommer inte allt att tilltala dig, men vi hoppas på att mycket gör det. Som till exempel David Blaine, en illusionist av rang.

David Blaine – Ett unikum inom mängder av saker

uniqum david blaineFör ett antal år sedan sprang vi på David Blaines video Real or Magic på Youtube. I denna dokumentär träffar han mängder med kändisar och utför trolleritrick utav rang. Efter att ha sett videon ett stort antal gånger blev man självfallet sugen på att lära sig mer om denna speciella man. Det visade sig att han utmanar sig själv inom precis allt. Ett av hans senaste ”trick” var exempelvis att sitta i en glasbox ovanför Tower Bridge i London. I 44 dygn. Med bara en filt och vatten. Som ni förstår, det är inte alla människor som gör något sådant. Han har även rekordet att hålla andan under vattnet, i hissnande 17 minuter.

Om du inte hört om David Blaine tidigare rekommederar vi verkligen att spana in några av alla de saker han har gjort, och fortfarande gör. För på något magiskt vis så lyckas han överleva alla sina trick. Eller är det bara en illusion?

Vi blir snart tillbaka här och kommer med fler roliga unikum som du kan spana in!